GeografiOlympiaden

Kære alle rektorer og geografiundervisere

Vi har hermed fornøjelsen at invitere alle, der har geografi,naturgeografi geovidenskab eller blot stor interesse for det geofaglige område, til at deltage i årets første runde af iGeo2024.

Vi har gjort det let at være den lærer, der styrer skolerunden, idet der blot udleveres et link og derefter kører det af sig selv. Testen varer 90 minutter.

Vi håber, at så mange som muligt fra hver skole får chancen for at deltage og dermed muligheden for at kvalificere sig til den internationale olympiade.

God fornøjelse

GeografiOlympiaden 2024: Information og brev til rektorer og lærere

Plakat 2024

Se opgaver og materiale fra GeografiOlympiaden 2010-2022

Link til ScienceOlympiadernes hjemmeside med nyheder, events og kalender.


Geografiolympiaden er en konkurrence for gymnasieelever, der interesserer sig for geofaglige områder. Konkurrencen består af flere delkonkurrencer, der i sidste ende er med til at finde de fire danske elever, der går videre til den internationale geografiolympiade – iGeo.

Den første runde afholdes på de forskellige gymnasiale uddannelser i hele landet. Spørgsmålene favner bredt, da såvel geovidenskab som naturgeografi og geografi skal favnes. Hver skole indsender de tre bedste til videre bedømmelse. Blandt de mange indsendte besvarelser vælges de 24 elever, der går videre til semifinalen.

Den internationale GeografiOlympiade, sommer 2021. Elever studerer fugle på Mykines, Færøerne.

Semifinalen består både af flere større skriftlige test og praktiske forsøg, men krydres med forelæsninger. De 10-12 bedste fra semifinale går videre til finalerunden.

Finalerunden består af online træningsopgaver, forberedelse og en egentlig finale. Her samles finaledeltagerne et sted i Danmark og der stilles flere teoretiske tests og en større feltarbejdsopgave med blandt andet arealanvendelsesanalyser og kortlægning.

De fire deltagere, der skal deltage i Den internationale Geografiolympiade, iGeo, afsløres ved den fælles afslutningsreception for de danske Scienceolympiader.

Gamle dokumenter

Læs reportage fra Geoolympiaden sommer 2021 på Færøerne